Privatitzacions, externalitzacions i corrupció

Retallen per privatitzar, privatitzen per enriquir-se.

Els pressupostos presentats per el govern preveuen 1.500 milions d’ingressos per privatitzacions i concessions, que afavoriran més portes giratòries, més opacitat, més corrupció i més pèrdua de control sobre fons públics:

#sanitat

En temps de crisi, la facturació de la multinacional sanitària CAPIO s’ha duplicat gràcies a la contractació de serveis sanitaris amb la Generalitat. Estem parlant de 127 millions d’euros facturats el 2012, el doble que en 2010, quan Boi Ruiz va ser nomenat Conseller de Salut (font: LA PARS).

Qui es beneficia amb les privatitzacions: CAPIO, Unió Catalana d’Hospitals, La Caixa,  Innova, Corporació Fisiogestió, Assegurances-mútues, blindatge a directius de sanitat davant retallades.

Fent xifres rodones: El pressupost de la Sanitat Pública a Catalunya estava al voltant dels 10.000 milions d’€
L’any 2011 es van restar al pressupost al voltant de 600 milions d’€ L’any següent, 2012 van ser al voltant de 400 milions d’€ més i finalment l’any 2013 s’ha reduït encara més als voltants d’uns 217 milions d’€.  Portem acumulat un 20% de retallades en sanitat des del 2010 (GTDSP).

#ensenyament

Ens treuen professores i beques menjador per destinar diners públics a escoles privades i concertades que segreguen les estudiants per sexe. Les retallades CIU en l’escola privada concertada són 227€ per alumne mentre en l’Educació Pública 500€.

CiU ha retallat el 22% en educació des que governa. És evident que l’educació no es la seva prioritat.

#CapPlatBuit
Marea Groga Lleida (Assemblea Groga, PUDUP i Acampada Escolar) varen reunir, el passat dimecres 4 de desembre, desenes de ciutadans davant la Plaça Paeria per tornar a denunciar, en ple eix comercial, que les administracions impedeixen el dret a beca menjador a 400 famílies del Segrià i més de 10.000 a tot Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s