Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista

25 de novembre:: Juntes i lliures desmuntem la cultura de la por

.:. 25 de novembre, Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i les Nenes

JUNTES I LLIURES DESMUNTEM

LA CULTURA DE LA POR

:: Manifestació a les 19hr. de la tarda a Canaletes fins la Plaça Sant Jaume ::

Desobediència feminista!!

Nosaltres, dones diverses i compromeses, ocupem juntes novament els carrers en aquest dia tant important, el 8 de març, dia internacional de les lluites de les dones, per a continuar el procés de lluita i reivindicacions feministes pels nostres drets.

Sortim un cop més de la Plaça Universitat, perquè ens reafirmem en la nostra lluita històrica feminista. Amb aquest recorregut visibilitzem els reforçats atacs contra els nostres drets.

Protestem contra l’heteropatriarcat capitalista que s’apropia dels nostres cossos i de les nostres vides, sotmetent-les, explotant-les i controlant-les. Denunciem el brutal retrocés dels nostres drets.

Li diuen deute però és heteropatriarcat capitalista. La situació de crisi que vivim no és econòmica i financera només, sinó també social, ecològica, alimentària, de cures i de gènere

L’allau de retallades i restriccions de drets, les polítiques d’ajust i austeritat davant la seva generada crisi financera són una excusa per a reforçar i ampliar el cada vegada més voraç sistema Neoliberal – Heteropatriarcal. Sistema jeràrquic, sexista, racista i classista que explota tant a les persones com a la natura amb l’única finalitat de l’enriquiment d’uns pocs, la feminització de la pobresa n’és una de les conseqüències directes.

DENUNCIEM

 • El desmantellament del ja deficient estat del benestar, el brutal retrocés dels drets laborals, la progressiva privatització i retallades dels serveis públics: sanitat, educació, serveis socials i atenció a la dependència derivant els costos cap les dones, relegant-nos de nou a l’espai privat, empitjorant les nostres condicions de vida, augmentant la nostra pobresa i la desigualtat entre homes i dones.
 • Les retallades i atacs específics a les polítiques d’igualtat i en particular als ajuts, serveis i prestacions per a l’eradicació de les violències masclistes, per a garantir l’exercici dels drets sexuals i reproductius i de la interrupció voluntària de l’embaràs. Rebutgem l’anunciada marxa enrere en la legislació sobre la salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l’embaràs plantejada pel ministeri de justícia.
 • Aquest atac general a les condicions de vida afecta de manera més virulenta a les dones migrades, gitanes, a les famílies monoparentals, a dones amb diversitat funcional….
 • Amb l’excusa de la crisi s’estan silenciant les veus de les dones i de les seves organitzacions, a través de l’exclussió i la repressió, aconseguint que desapareguin els ja escassos canals de participació social.

EXIGIM

 • El rebuig unànime a un model heteropatriarcal de dona única, privada i domèstica, així com la invisibilitat i explotació del treball reproductiu i de cura.
 • Una organització política, social i econòmica que posi en el centre a les persones. Entre el deute o la vida triem la vida i per això exigim l´anulació del deute financer il·legítim i impagable, així como el reconeixement del deute de gènere. Urgeix la reorganització social de les cures i l’aposta pel bon viure. NO DEVEM, NO PAGUEM!!
 • L’exercici d’una sexualitat lliure i diversa. Una educació afectiva sexual no determinista, no biologista i igualitària que garanteixi el lliure desenvolupament de les identitats dones, lesbianes, bisexuals i transsexuals, així com el manteniment de relacions afectives i sexuals triades, respectuoses, amb plaer i saludables.
 • El reconeixement de totes les famílies i models de convivència, així com la creació de xarxes d’afectes, suport mutu i sororitat.
 • L’inqüestionable dret de les dones a decidir sobre els seus cossos, afectes, sexualitats i maternitats, estant l’obligació de l’estat garantir l’accés lliure, segur i gratuït a l’avortament, eliminant qualsevol restricció legislativa. Demanem la sortida immediata de l’avortament del codi penal, excepte quan es practiqui contra la voluntat de la dona
 • Un estat laic que garanteixi els drets humans i la pluralitat de totes les persones FORA ELS ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS!!
 • La garantia per part dels poders públics d’una vida lliure de totes les violències masclistes i de discriminacions a totes les dones.
 • Davant d’aquesta situació, nosaltres, dones feministes apostem per desenvolupar eines legítimes d’actuació davant aquests atacs sostinguts i creixents d’aquest ferotge sistema patriarcal i capitalista.

CONTRA L’OFENSIVA PATRIARCAL I CAPITALISTA

Desobediència feminista

Visca la lluita feminista !!!

Comissió 8 de març

(Manifest elaborat per la Comissió 8 de març de Madrid amb aportacions de la Comissió 8 de març de Barcelona)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s